Sportlov på Kulturkvarteret

Sugen på sportlov? Oavsett om det är snö eller slask på marken så har Kulturkvarteret öppet som vanligt. Dessutom händer det massa skoj för sportlovslediga barn och unga!

Kulturkvarteret i solnedgång

Foto: Eva Palmér

Funderar du på aktiviteter till sportlovet? Här kommer en sammanställning med evenemang på Kulturkvarteret för barn och unga under sportlovet, självklart med fri entré till allt. För att lovet ska kännas lite längre räknar vi med helgen innan sportlovet också. Mer information om varje specifikt evenemang hittar du i evenemangskalendern.

Lördag 18 februari

Kul teknik med Komtek – Skaparverkstan Bubblan kl. 11.30-14.30

Kom och skapa tillsammans med Komtek med temat Emil i Lönneberga – 60 år av hyss! För barn från 5 år, alla under 12 år kommer tillsammans med en vuxen. Ingen föranmälan krävs.

Måndag 20 februari

Måndag i skaparverkstan – Skaparverkstan Bubblan kl. 15.30-17.20 och 17.40-19.30

Fritt skapande i Skaparverkstan Bubblan för att mellan 6-100 år! Är du under 12 år kommer du tillsammans med vuxen. Här finns maskiner, verktyg och material för såväl analoga som digitala tekniker. Ingen anmälan krävs, men begränsat antal platser.

Tisdag 21 februari

Öppen ateljé: Måleri på staffli – Konsthallens ateljé kl. 12-15

Inspireras av konsten i den pågående utställningen och prova på att måla på staffli. Ingen anmälan krävs.

Sagostund – Bibliotekets barnavdelning kl. 13-13.30

Vår ordningsvakt läser högt sin favoritsaga på bibliotekets barnavdelning. Passar för dig mellan 6 till 8 år. Ingen anmälan krävs.

Onsdag 22 februari

Teknikmysterie med Komtek - Start i entrén kl. 10, 11 och 12.

Komtek fyller 20 år och firar med ett klurigt teknikmysterium på Kuulturkvarteret. Någon har knyckt allt fika och all teknik och låst in det i en kista. Med hjälp av tekniska prylar och klurande ska du hitta ledtrådar som hjälper dig att öppna kodlåset. Lyckas du blir det fika och teknikbygge!

Mysteriet startar kl. 10 och kl. 11 och kl. 12 i Kulturkvarterets entré. Varje mysterie pågår ungefär 1,5 timma.

Teknikmysterietet är gratis, men du behöver skicka in din anmälan här för att säkra din plats genom att boka biljett.

Öppen ateljé: Prova på blocktryck – Konsthallens ateljé kl. 12-15

Prova på att göra dina egna tryck med blocktryck. Ingen anmälan krävs.

Prova på att skriva i grupp - Bibliotekets ungdomsavdelning kl. 14-17

Kom och testa att skriva i grupp med korta övningar i kreativt skrivande i olika genrer och tekniker. Ett kul sätt att träffa andra som skriver och du kan dela med dig av dina egna världar. För dig mellan 13-19 år.

Om du vill fortsätta att utveckla ditt skrivande efter den här träffen kan du vara med i vår onsdagsgrupp som rullar igång efter sportlovet. Ingen anmälan krävs.

Torsdag 23 februari

Öppen ateljé: Bygg bilder av ord – Konsthallens ateljé kl. 12-15

Prova på att bygga bilder med ord och meningar som byggstenar. Ingen anmälan krävs.

Skaparverkstad på teckenspråk - Skaparverkstan Bubblan kl. 14-17

Fritt skapande i Skaparverkstan Bubblan för att mellan 6-100 år! Är du under 12 år kommer du tillsammans med vuxen. Du kan till exempel testa att använda laserskäraren, binda en bok, pyssla i återvunnet material eller göra stop-motionfilm. Tänk på att Bubblan är ett rum för utforskande och eget skapande där du själv tar initiativen och provar dig fram. Därför är det viktigt att du med små barn finns där för ditt barns behov.

Just denna dag finns teckenspråkig personal på plats i Bubblan.

Fredag 24 februari

Fredagar i skaparverkstan – Skaparverkstan Bubblan kl. 13-15.30

Fritt skapande i Skaparverkstan Bubblan för barn från 5 år tillsammans med en vuxen! Här finns maskiner, verktyg och material för såväl analoga som digitala tekniker. Ingen anmälan krävs, men begränsat antal platser.

Lördag 25 februari

Okända djur - Impulsen på Bibliotekets barnavdelning kl. 11.30-14.30

Kom och skapa din varelse i vadmal och lintråd, som är härliga naturmaterial och som finns i många olika vackra färger. Dekorera med knappar, pärlor, tyg eller broderi. Passar för dig från 6 år. Ingen anmälan krävs, men begränsat antal platser.

Söndag 26 februari

Söndag i skaparverkstan Bubblan – Skaparverkstan Bubblan kl. 11.30-14.30

Fritt skapande i Skaparverkstan Bubblan för att mellan 6-100 år! Är du under 12 år kommer du tillsammans med vuxen. Här finns maskiner, verktyg och material för såväl analoga som digitala tekniker. Ingen anmälan krävs, men begränsat antal platser.

Lov Örebro

Vill du ha ännu mer att välja på? På Örebro kommuns hemsida Lov Örebro hittar du en sammanställning på andra aktiviteter i Örebro för sportlovslediga barn och ungdomar.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?