TNT – Teknik- och naturdagar för tjejer

Gillar du att skapa, bygga och experimentera tillsammans med andra? Teknikdagarna TNT är för dig som går i årskurs 7 eller 8 i Örebro kommun och identifierar dig som tjej. I år kör vi TNT helt online!

TNT står för Teknik-Natur-Tjejer och dagarna arrangeras av Komtek i Örebro i samarbete med Tullängsgymnasiet och Teknikcollege Örebro län.

Nytt för i år är att dagarna endast sker online på grund av den rådande situationen. Vi ställer inte in, vi ställer om till TNT Online! Istället för att samlas fysiskt väljer vi att satsa på ett digitalt TNT. Detta är ett helt nytt koncept där deltagare kan mötas på distans och prova på kreativ teknik.

TNT online är helt kostnadsfritt och du får en exklusiv box med allt material du behöver (och lite till!) för att genomföra eventet hemma vid datorn. Allt du behöver är en dator, surfplatta eller mobil med kamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Under två dagar får du bland annat testa bubblande kemiteknik, lysande elektronik och ljudet i en grym uppmärksamhetspåkallare. Du bygger hemifrån framför skärmen tillsammans med andra tjejer och våra handledare hjälper dig. På TNT kan allt hända, med hjälp av tekniken är möjligheterna gränslösa!

Mer info och anmälan hittar du via länken nedan.

Senast uppdaterad: 3 april 2020

Publicerad: 3 april 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?