Nu vintercyklar hon

En som antog utmaningen att börja cykla även på vintern, är Maria Hälleberg Nyman. I vinter har hon cyklat mellan hemmet i Norra Bro och jobbet på Universitetet.

Den knuff hon behövde

I Prismahuset på universitetsområdet har Maria Hälleberg Nyman sitt arbetsrum. Här arbetar hon som biträdande enhetschef och lärare på sjuksköterskeprogrammet.

– Jag bor i Norra Bro och har bara fyra kilometer till jobbet, men jag har varit bekväm tidigare och tagit bilen när det varit vinterväglag, säger Maria.

Hon fick vetskap om klimatutmaningen via Facebook.

– Jag anmälde mig, fick hjälm, reflexväst och ett dubbdäck monterat på framhjulet. Sedan lade jag ut en bild på Facebook och vann även ett dubbdäck bak och fick det monterat.

I utmaningen ingick att cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan.

– Det tyckte jag var bra, ibland reser jag i jobbet och är inte på plats här, säger Maria.

Det har gått bra att cykla hela vintern, inte minst på grund av att kommunen både tar bort snön och saltar den branta cykelbanan upp mot Brickebacken.

– Jag minns bara att det var besvärligt en klämdag efter jul när det hade snöat mycket. Svårast är när det är spårigt på vägen genom villaområdet Brickeberg. Klimatutmaningen var den knuff jag behövde, säger Maria.

Senast uppdaterad: 14 mars 2016

Publicerad: 14 mars 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?