Elcykel ger enklare vardag och mindre stress

Greta Åström med elcykel

Greta Åström är en av de 80 utvalda deltagarna som har fått chansen testa en elcykel, en av de populäraste utmaningarna i klimatsmart vardag. Efter en vecka med elcykeln är hon mycket entusiastisk.


Motvinden är kraftig och kylig. Ögonen tåras och backen upp mot Karlslund är extra kämpig denna aprildag. Man kanske borde skaffa en elcykel. Här i Tekniska kvarnen har Greta Åström sin arbetsplats som teknik- och miljöpedagog. Efter att ha testat en elcykel i snart en vecka är hon entusiastisk.

– Det är så himla roligt. Jag är helt såld och sedan är den ju så snygg också, säger hon och strålar som en sol. Hon och hennes man hade funderat på att investera i en elcykel så möjligheten att testa en kom som ett brev på posten.

– Jag anmälde mig till utmaningen redan förra året, men kom inte med då. Nu fick jag ett erbjudande på e-posten och nappade direkt, säger Greta. Familjen har två bilar för att klara vardagen.

– Min man jobbar i Hallsberg och på vintern och när vädret är dåligt tar jag bilen till jobbet. Nu har även mannen fått tillfälle att testa elcykeln och det föll väl ut. Med en elcykel tror Greta att hon skulle klara transporterna till och från jobbet året runt. Skönt med lite hjälp i backen

– Jag bor i Adolfsberg och i backen dit upp är det skönt med lite hjälp. När jag handlar på hemvägen får varorna plats i den rymliga korgen, och så orkar jag cykla hem med dem, säger Greta. Hon tycker att det varit mindre stress de här vardagarna när hon använt elcykeln.

– En del menar att man ju inte får den motion man behöver med en elcykel, men jag behöver ju bara ta den hjälp jag vill ha. Ska jag någonstans i jobbet så är det skönt att inte komma fram svettig, slutar Greta.

Senast uppdaterad: 29 maj 2015

Publicerad: 29 maj 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?