Tomatgalette med parmesancréme

En snygg och fräsch variant av galette. Välj gärna olika färger på tomaterna så blir den otroligt vacker!

Pizza med röda och gula tomater och uppvikta kanter.

Tomatgalette. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 25 min
4 portioner

Ingredienser

1 rulle färdig pizzadeg
4-5 tomater
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
svartpeppar
½ kruka färsk oregano
150 g färskost
75 g parmesanost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Bred ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och pensla olja över hela degen.

3. Skiva purjolöken, vitlöken och tomaterna och fördela över degen.

4. Vik upp kanterna på degen och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills galetten fått en fin färg.

5. Riv parmesanosten och blanda ihop med färskost, salt och svartpeppar. 6. Toppa galetten med nymald svartpeppar, flingsalt, färsk oregano och servera tillsammans med parmesancrème.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!