Pasta penne med krämig svampsås

Svamppasta är en riktig klassiker! Har ni plockat kantareller själva kan ni använda dem istället eller tillsammans med champinjoner för en smakrik upplevelse.

En stor vit tallrik med pasta penne och en pytteliten gryta på tallriken med svampsås i.

Pasta penne med krämig svampsås. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 35 min
4 portioner

Ingredienser

200 g champinjoner eller blandad svamp
½ purjolök 2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk japansk soja salt svartpeppar
timjan, färsk eller torkad
smör och/eller olja till stekning
penne pasta för 4 portioner

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skölj och hacka svampen och purjolöken. Fräs mjuka i en kastrull tillsammans med smör och/eller olja.

3. Tillsätt grädde och soja och låt såsen sjuda under tiden pastan kokar.

4. Smaka av med timjan, salt och peppar och servera tillsammans med pastan.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!