Morot- och ingefärssoppa med rostade kikärtor

Morotsoppa är en snygg maträtt att servera och passar både som huvudrätt och förrätt.

Fyra koppar sedda rakt uppifrån, fyllda med morotsoppa och dekorerade med klippt grönt.

Morots- och ingefärssoppa. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 30 min
4 portioner

​Ingredienser

500 g morötter
1 gul lök
2 msk riven ingefära
2 ½ dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron
salt
svartpeppar
olja till stekning
1 dl matyoghurt
ca 400 g färdigkokta kikärter
olja
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Skölj kikärtorna noga och lägg i en ugnsfast form. Ringla över riktigt med olja, krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter eller tills ärtorna fått fin färg.

2. Skala och hacka morötter och lök. Fräs i lite smör och/eller olja i en stor kastrull i några minuter.

3. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, riven ingefära och buljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter.

4. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med salt, svartpeppar och pressad citronsaft.

5. Servera soppan med de rostade kikärtorna och en klick yoghurt.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!