Kikärtsburgare med honungsrostade morötter

Njut av grönsaker från Sverige! I den här rätten lyfts både morötter och rödkål fram som härliga ingredienser.

En liten trave honungsglaserade morotsstavar och ett hambugarbröd fyllt med rödkåls coleslaw, kikärtsburgaren, tomat, rödlök och gurka.

Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 50 min
4 portioner

Ingredienser

ca 600 g färdigkokta kikärtor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
½ tsk citronsaft
salt och svartpeppar
1–1 ½ msk curry
ströbröd
olja till stekning
ca 700 g morötter
2 msk flytande honung
olivolja
flingsalt
ca 500 g rödkål
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar
½–1 tsk dijonsenap
bröd
tomater
rödlök

Gör såhär

1. Börja med att göra morötterna. Sätt ugnen på 225°C. Skala morötter om du vill, annars tvättar du dem bara. Skär dem i stavar och ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar. Låt morötterna gräddas tills de är mjuka och fina, ca 25 minuter.

2. Gör rödkålscoleslaw så den får stå till sig lite innan det är dags för middag. Strimla rödkålen fint. Blanda med gräddfilen, senap, majonnäs och krydda med salt och peppar. Låt stå och dra till servering.

3. Gör biffarna genom att mixa kikärtor, 2 morötter, vitlök, citronsaft, curry, salt och peppar. Forma sedan smeten till stora biffar och panera dem i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllene. När biffarna är klara kan ni hetta upp bröden i pannan innan servering.

4. Skär tomater, rödlök och gurka i skivor. Servera vegoburgaren med tillbehören, rödkålscoleslaw och de ugnsrostade morötterna.

Senast uppdaterad: 20 januari 2020

Publicerad: 20 januari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?