Italiensk färskostpaj

Den här färskostpajen influeras av Italien och smakar mycket gott. Här byter vi ut en del smör mot yoghurt så pajdegen blir mer knaprig.

Färskostpajen på en duk, basilika uppepå som dekoration.

Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 35 min
4 portioner

Ingredienser

100 g soltorkade tomater
65 g spenat
150 g färskost
2 msk grön pesto
2 dl crème fraiche
3 ägg
salt och peppar
1 mozzarellaboll

Pajdeg:

75 g smör
½ dl yoghurt
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
½ tsk salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Dela smöret i kuber och nyp ihop alla ingredienser till pajdegen tills den är jämn. Bred ut degen i en pajform, och nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen ca 5 minuter innan du häller på fyllningen.

3. Lägg spenat och soltorkade tomater i botten.

4. Vispa ihop färskost, crème fraiche, pesto, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Häll smeten över spenaten och tomaterna i pajformen.

5. Smula mozzarellabollen över pajen och grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått en fin färg.

Senast uppdaterad: 17 januari 2020

Publicerad: 17 januari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?