Het quornfärsröra i isbergssalladsblad

En snabb och enkel middag med mycket grönsaker. Nyttigt och gott!

Tallrik med två isbergssalladsblad fyllda med quornfärsröra.

Het quornfärsröra. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 35 min
4 portioner

Ingredienser

1 isbergssalladshuvud
1 rödlök
2 tomater
½ gurka
1 förp färdigkokta svarta bönor
600 g quornfärs eller sojafärs
1 påse garam masala kryddmix
1 vitlöksklyfta
1–2 dl vatten
smör och/eller olja till stekning
2 dl gräddfil
½ kruka mynta
flingsalt

Gör så här

1. Hacka tomat och gurka fint och skär löken i tunna halvmånar. Lägg rödlöken i blöt en stund för mildare smak. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och/ eller olja och bryn färsen och en pressad vitlöksklyfta. Strö över kryddmixen och slå på ca 1 - 2 dl vatten. Låt det puttra ihop på svag värme.

3. Blanda gräddfilen med hackad mynta.

4. Plocka hela salladsblad från huvudet och skölj. Fördela quornröran och grönsakerna i salladsbladen, toppa med gräddfilen och flingsalt. Tillför eventuellt lite tabasco över för ännu mer hetta.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!