Halloumiburgare med panerade sparris

Den här rätten passar fint till såväl grillen som spisen. Den panerade sparrisen serveras till istället för pommes frites.

Två hamburgare fyllda med halloumi, ärtskott, tomat och lökringar, samt en metallkopp som det står friterad sparris i.

Halloumiburgare. Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 45 min
4 portioner

Ingredienser

2 halloumiostar
1 förp ärtskott
3 tomater
4 hamburgerbröd
1 gul lök
1 knippe sparris
ca 2 dl vetemjöl
1 ägg
ca 2 dl pankoströbröd
olja till stekning

Myntadressing

4 msk olja
½ kruka färsk mynta (går att byta ut mot ca 1 tsk torkad)
salt
svartpeppar
1 msk flytande honung

Gör så här

1. Gör dressingen genom att blanda alla ingredienser i en skål och låt dra till servering.

2 Koka sparrisen i välsaltat vatten i ca 3 minuter. Ta upp dem och låt svalna något. Panera dem sedan genom att först rulla dem i mjöl, sedan lätt uppvispat ägg och till sist pankoströbröd.

3. Hetta upp en stekpanna med riktigt med olja och stek sparrisen gyllene och knaprig. Gör detta strax innan servering så de håller texturen.

4. Dela halloumiostarna mitt i tur och stek eller grilla gyllene.

5. Skriva tomat och lök fint. Skölj ärtskotten. Rosta gärna bröden i en brödrost, torr stekpanna, i ugnen eller en kort stund på grillen.

6. Servera burgarna med ärtskott i botten, den maffiga halloumibiten, tomat, lök och rikligt med dressing.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!