Getostpasta med aubergine och tomater

Perfekt vardagspasta där auberginen får en god smak av franska örter och getost.

Grön bandpasta med stekt aubergine och smulad fetaost upepå och tre körsbärstomater på kanten av tallriken.

Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 30 min
4 portioner

Ingredienser

Färsk pasta till 4 portioner
2 dl crème fraiche
150 g getost
1 aubergine
salt och svartpeppar
franska örter
en skvätt japansk soja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 ask körsbärstomater

Gör såhär

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2. Hacka lök och vitlök fint.

3. Skölj auberginen och dela upp den i mindre bitar. Om du tycker aubergine smakar lite beskt så kan du skiva upp den, salta och låta den stå en stund så försvinner beskan.

4. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken. Tillför auberginebitarna och låt allt fräsa tills auberginen börjar “säcka ihop”. Häll över crème fraiche, soja och krydda med franska örter, salt och peppar. Låt allt koka ihop och smaka av.

5. Servera såsen tillsammans med tomaterna, smulad getost och den färska pastan.

Senast uppdaterad: 20 januari 2020

Publicerad: 20 januari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?