Chili con cacao med gräddfil och majs

Chokladen skapar en spännande smakupplevelse som kan vara lite klurig att gissa vad den kommer ifrån.

Rustik gryta med chilin i och majs och gräddfil uppepå.

Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 15 + 60 min
4 portioner

Ingredienser

ca 800 g svarta bönor (färdigkokta)
400–500 g krossade tomater
3 dl vatten
3 gula lökar
3 msk tomatpuré
½ dl rödvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
½ grönsaksbuljongtärning
60 g mörk choklad, minst 70 %
olja till stekning
½ kruka färsk persilja
1 burk majs
3 dl gräddfil
1 lantbröd

Gör såhär

1. Hetta upp en gryta med olja. Hacka löken och vitlöken fint och fräs den mjuk tillsammans med alla kryddorna, buljongen och tomatpurén.

2. Häll av bönorna och tillför dem tillsammans med de krossade tomaterna, rödvinsvinägern och vattnet.

3. Tillaga chilin puttrandes på spisen i ca 1 timme.

4. Bryt chokladen i bitar och tillför i grytan 10 minuter innan den är klar, så den hinner smälta ordentligt. Häll upp grytan i en snygg skål, ringla över gräddfil och toppa med hackad persilja. Servera tillsammans med majs och bröd.

Senast uppdaterad: 17 januari 2020

Publicerad: 17 januari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?