Broccolibollar med rödbetshummus

Färgglatt och fantastiskt gott. Mandelmjölet i broccolibollarna ger en ordentlig mättnad.

Broccolibollar på en bädd av sallad på en tallrik, med citronskivor till, och en skål med rödbetshummus toppad med sesamfrön bredvid.

Recept och bild: ReceptSkaparna

Tillagningstid ca 40 min
4 portioner

Ingredienser

500 g tinade broccolibuketter
1 dl riven parmesanost
1 liten gul lök
4 dl mandelmjöl
2 ägg
1 tsk salt
olja till stekning
1 förpackning färdigkokta kikärter
2 vitlöksklyftor
3 färdigkokta rödbetor
2 tsk tahinipasta
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
1 citron
1 kruka sallad

Gör såhär

1. Tina broccolin och hacka sedan till mindre delar. Försök krama ur så mycket vätska som möjligt ur broccolin. Hacka löken fint och blanda med broccoli, parmesanost, mandelmjöl, ägg och salt. Mixa alla ingredienserna till en jämn smet.

2. Forma till bollar eller biffar och stek dem i olja i en stekpanna ca 5 minuter.

3. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn röra. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

4. Servera broccolibollarna och rödbetshummusen på en bädd av sallad.

Senast uppdaterad: 17 januari 2020

Publicerad: 17 januari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?