Meny

Hur väljer jag klimatsmart kött?

Ska jag äta nötkött eller kyckling? Vad är skillnaden mellan ekologiskt och naturbete? Du som konsument kan bidra till en mer hållbar köttkonsumtion genom att göra kloka matval som tar hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd.

Ko och kyckling

Den ökande konsumtionen av kött och det sätt som många köttdjur föds upp på är en av vår tids stora utmaningar. Kött bidrar med viktiga näringsämnen i den svenska kosten och djurhållning är en nyckelfaktor för vårt öppna landskap. Men idag äter vi i Sverige mer kött än vad som rekommenderas, både av hälso- och miljöskäl. Köttkonsumtionen bidrar globalt till minskad biologisk mångfald, ökade klimatgasutsläpp och ökad användning av bekämpningsmedel. Genom att äta mindre men miljömässigt bättre kött, välja mer protein från växtriket och inte slänga kött så gör du en hjälteinsats för planeten. Köttguiden visar hur olika typer av kött påverkar miljön och djurens välfärd, och gör det lättare för dig att göra ett medvetet val.

Världsnaturfondens köttguide gör det lätt att välja rätt. Du kan ladda ner den som mobilapp eller spara ner den som pdf.

Senast uppdaterad: 26 maj 2020

Publicerad: 5 oktober 2015

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl. 12-16.30

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se