Minimeringsmästarna Alice och Oskar testar tandkräm utan tub

Nu har halva tiden gått för de tävlande i Minimeringsmästarna. Vi gav oss hem till två av hushållen för att höra hur den här första tiden med att leva mer hållbart har gått och om de klarat utmaningarna de fått. Först besökte vi Alice och Oskar, som redan vunnit en deltävling i Minimeringsmästarna nationellt.

Kollage av en bild där minimeringsmästarna Oskar och Alice står tillsammans samt en bild med Minimeringsmästarnas logotyp

Oskar och Alice tycker det går bra hittills i tävlingen och har testat både schampo och tandkräm utan förpackning, för att minska sitt avfall.

Äter upp resterna

Alice och Oskar bor tillsammans i centrala Örebro och är två av deltagarna i den nationella tävlingen Minimeringsmästarna.

Hur har det gått tycker ni?

– Det har gått väldigt bra tycker jag, säger Alice

Något som varit svårt?

– Det var väl matsvinnstemat när en av utmaningarna var att bjuda på restfest, säger Alice och sneglar på Oskar som fyller i:

– Nej, här hemma äter jag upp alla rester. Jag pallade inte att ha något svinn så jag åt upp alla små skruttar och ändar.

Tandkräm utan förpackning

Köket där vi sitter fylls av skratt och vi dricker kaffe där engångsfiltret är utbytt mot ett som går att tvätta och använda hur många gånger som helst. Alice berättar att hon försökt att byta ut produkter till sådana som inte har någon förpackning.

– Bland annat har jag köpt tandkräm i tablettform. Det kändes konstigt till en början men man vänjer sig. Även schampo har jag hittat i typ tvålform.

Alice har redan vunnit en deltävling i Minimeringsmästarna nationellt, återstår och se om dom står som slutgiltiga segrare när en vinnarna koras i oktober.

Lycka till säger vi på Örebro kommun!

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en nationell tävling med fokus på hållbar livsstil och att minska sitt avfall. Sju hushåll i Örebro deltar i tävlingen och ska under ett års tid genomföra utmaningar på olika teman.

Läs mer om Minimeringsmästarna.

Läs en intervju med Minimeringsmätaren Emelie som plastbantar och köper både inredning och kläder second hand.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?