Lär dig laga och sy om kläder

Behöver du praktiska tips på hur du lagar eller syr om kläder? Då kan du anmäla dig till Studieförbundet Bildas digitala studiecirkel ”Ta hand om din klädgarderob”. Genom att förlänga livet på dina plagg minskar du snabbt och enkelt din miljöpåverkan.

Kollage med en närbild på händer som mäter med ett måttband på tyg, en man som syr och ett par jeans med en tygsax och trådrulle uppepå.

Trasiga kläder kan enkelt fixas till! Foton f.v.: Ingela Nyman, Christina Strehlow och Fredrik Nyman/Scandinav

Kläder påverkar miljön

Visste du att medelsvensken slänger 7,5 kg textilier varje år, varav 60 procent fortfarande kan användas? Konsumtionen av kläder har en betydande påverkan på miljön, men genom att förlänga livet på dina kläder minskar du denna påverkan. Ett enkelt sätt att förnya och förlänga klädernas liv är att sy om och laga.

Digital studiecirkel

Studieförbundet Bilda håller i den digitala studiecirkeln ”Ta hand om din garderob” där du får lära dig olika sätt att laga och förändra kläder, för att de ska komma till glädje och nytta igen. Studiecirkeln är gratis.

Ta hand om din klädgarderob: 12 april, 19 april och 26 april kl. 19-20.30

Örebro kommun har frågat vilka studieförbund som var intresserade att samverka kring temat återbruk och cirkulär ekonomi. Bilda står helt och hållet för genomförandet och ni anmäler er bara dit.

Vinn biocheck

Efter studiecirkeln kommer Klimatsmart vardag skicka ut en enkät till alla deltagare som bor i Örebro kommun. De som svarar på enkäten är med i utlottningen av en biocheck. Vinnaren meddelas via e-post.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!