Fixa din unika stil med second hand

Med hjälp av second hand är det enkelt att fixa en unik stil. Börja med en grej och blanda med det du redan har. Vi utmanade Narin Abdelzadeh och Gelila Habteab att hitta en outfit för max 300 kr, på 30 minuter. Se hur det gick!

Outfit-utmaningen: 300 kr, 30 minuter

Narin Abdelzadeh och Gelila Habteab som går på IB programmet på Rudbecksgymnasiet antog utmaningen.

Klicka på plusboxen under filmen för att se hur det gick.

Narin och Gelilas secondhand-outfits

Såhär snygga blev Narins och Gelilas outfits! Narins outfit kostade 240 kronor och Gelilas 250 kronor och inhandlades från Röda korset secondhand. 

Tips!

Blanda det du redan har i garderoben med second hand-plagg, skor och accessoarer för att skapa en unik stil. Börja med en grej, du behöver inte köpa allt på second hand! Det bra för miljön och dessutom sparar du pengar.

Kolla på kartan för att se var second hand-butikerna i Örebro finns, och andra Miljönär-vänliga företag som till exempel skräddare. Bra om kläderna du hittar på second hand inte passar perfekt.

Karta med markeringar som visar var de företag som är Miljönär-diplomerade i Örebro finns.

Här hittar du alla Miljönär-vänlig diplomerade företag i Örebro kommun. Klicka på kartan för att visa den större.

Miljönär-vänliga företag

Röda korset är en av 28 organisationer och företag som är Miljönär-vänlig diplomerade i Örebro. Miljönär-vänlig är en nationell märkningen som har skapats av Avfall Sverige för att inspirera till hållbar konsumtion, som till exempel att köpa kläder second hand eller hyra sådant som används sällan.

På miljönär.se finns tips och inspiration, och en karta där du kan söka på alla Miljönär-vänliga företag i hela Sverige.

Senast uppdaterad: 16 mars 2020

Publicerad: 16 mars 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!