Fixa barnens byxor med knämonster

Gör barnen hål på byxknäna hela tiden? Men känns det onödigt att köpa nya byxor? Då kan du anmäla dig till Sensus digitala träff den 5 oktober för att fixa roliga och praktiska byxknämonster! Det kostar inget.

Närbild på ett par mjukisbyxor och ett par jeans med lappar på knäna och sydda tänder på lapparna så det ser ut som munnar, och knappar och broderat som ögon.

Lär dig göra sådana här fina byxknämonster på Sensus digitala träff! Foto: Liv Nordberg/Sensus

Byxknämonster

Lär dig laga barnens byxknän med roliga monster på Sensus digitala träff den 5 oktober. Det kostar inget och du anmäler dig direkt till Sensus.

Läs mer och anmäl dig på Sensus webb.

Miljövänliga veckan

Under vecka 40 är det Miljövänliga veckan, som är en årlig kampanj från Naturskyddsföreningen. Temat för 2021 är att ta vara på det du har. Tips på hur du gör det hittar du på Naturskyddsföreningens webb fixagrejen.nu

Bidra till Cirkulära Örebro

Konsumtionen av kläder har en betydande miljöpåverkan och genom att förlänga livet på dina plagg minskar du snabbt och enkelt denna påverkan. Enligt Naturvårdsverket slänger medelsvensken 7,5 kg textilier varje år varav 60 procent fortfarande kan användas. För den som är mer kreativ finns också möjligheten att sy om kläder för att förnya och förlänga plaggets liv.

Örebro kommun har som mål att antalet verksamheter som främjar återbruk och cirkulära flöden ska öka. Därför synliggör vi gratis aktiviteter som är öppna för alla och som går i linje med detta mål.

Läs mer om det i Örebro kommuns avfallsplan Cirkulära Örebro.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!