Earth Hour – mer än bara släcka ljuset!

Den 26 mars mellan kl. 20.30-21.30 släcker miljoner människor lamporna för att uppmärksamma och skicka en signal till världens beslutsfattare att agera för klimatet och skapa en bättre värld. Häng på du också!

Svart bakgrund med siffrorna 60+ i mönstret av jordglob och texten "Earth Hour" under.

Var med och släck för klimatet du också på lördag 26 mars kl. 20.30-21.30! Logotyp: WWF Earth Hour

Släck lamporna för klimatet

År 2007 startades Earth Hour som en solidarisk manifestation för att ge en tydlig signal till makthavare – att agera för klimatet och vår planet. I år vill vi uppmuntra alla till att släcka lamporna för att visa att vi står eniga i viljan om att skapa en bättre värld.

Läs mer om Earth Hour på wwf.se/earthhour

Skolor deltar i Earth Hour

Flera gymnasieskolor i Örebro kommun har ett stort engagemang för Earth Hour. Tullängsgymnasiet har utmanat de andra gymnasieskolorna i ”Klimatjakten 2022”. Genom att göra klimatsmarta uppdrag, som att inte slänga mat, byta kläder med en kompis eller ta cykeln till träningen, delas olika poäng ut och vinnaren kommer få ett fint pris. Målet är att engagera elever till att bli mer hållbara i sin vardag även efter Earth Hour.

Örebro kommuns grundskolor bidrar också genom att servera helvegetariskt dagen innan Earth Hour. Vissa matsalar kommer även släcka belysningen och i stället använda tända ljus.

Du kan också delta!

Earth Hour handlar om mycket mer än själva timmen. Det handlar om att vi alla behöver leva mer hållbart, för människorna, djuren och naturen. Du kan delta genom att släcka lamporna, men även genom att tänka på klimatet på andra sätt. Vill du ha tips? Kika in här på Klimatsmart vardag!

Var med och släck lamporna 26 mars kl. 20.30, och var med och lev hållbart!

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!