Woman

Hur vet man om ett samhälle utvecklas i rätt riktning? Kvinnors position och möjligheter sägs vara ett lands bästa indikator på hur hälsosamt deras samhälle fungerar.

Woman

WOMAN är ett världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning. Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framförallt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar. I en tid då kvinnors röster börjar göras hörda är filmens mål inte bara att kämpa för rättigheter eller fokusera på problem, utan att hitta lösningar och försoningar.

Med ämnen så som mödraskap, utbildning, giftermål och familjebildning, ekonomiskt oberoende men också mycket om sexualitet och menstruation. Personliga och närgående möten med allt från statsöverhuvuden till skönhetsdrottningar, busschaufförer och lantbrukare skapar filmen en samhörighet och en överskådlig blick av hur det är att vara kvinna idag.

Anastasia Milkova är en journalist som arbetat med att dokumentera problem som illegal immigration, människohandel och surrogatmödraskap. Tillsammans med dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Arthus-Bertrand skapade hon dokumentären HUMAN om mänsklighet över hela jorden med över 600 intervjuer. I WOMAN fortgår detta arbete, men med ett nytt och spännande fokus.

Frankrike 2019
Dokumentär
Regi: Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
Medverkande: Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson
Från 11 år
Längd: 105 minuter

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

torsdag 02 april

14:05

2

30 lediga platser

Köp biljett

Senast uppdaterad: 16 mars 2020

Publicerad: 16 mars 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?