Skolbio: Små vänner, stora upptäckter

Som en del i Nationell filmvecka för barn och unga visar vi kortfilmspaketet Små vänner, stora upptäckter för förskolan.

En animerad bild av en bäver och en mus på ett skepp med ett klassiskt roder.
En pojke och en flicka ligger i högt grönt gräs, sedda ovanifrån, och ler och pekar upp mot himlen.

Ett kortfilmspaket för de minsta!

Bävern

På seglats i sitt vackra träskepp stöter musen på en bäver strandad på en öde ö. Musen räddar den skeppsbrutne bävern, men bävern var nog hungrigare än vad musen hade räknat med.

Blåsfisken

I ett hav fyllt av stora, läskiga fiskar måste den lilla blåsfisken låtsas vara stor och stark för att överleva. Men är de andra fiskarna verkligen så otäcka som de ser ut?

Sevanik

Sevanik är en liten drake som bor i en sjö med ett fluffigt moln. En dag när de två vännerna utforskar världen utanför sjön blir draken biten av en mygga. Bettet sätter igång ett överraskande oväder.

Solrosen

Dagen gryr och det är full fart på solrosfarmen. När de andra solrosorna gör morgongympa ligger en kvar och drar sig. Istället är den uppe på natten med stjärnor och nattdjur.

Vad finns i lådan?

Piloterna ska transportera en stor låda. Vilket djur gömmer sig däri? Lådan får åka flygplan, båt, tåg, buss och till sist cykel. Vem är det som väntar på paketet på andra sidan?


Språk: utan tal, utan text
Längd: 29 min

Förskolan

Nationell filmvecka äger rum v.12 runt om i hela Sverige. Då kan skolor visa filmer ur ett särskilt filmpaket från BUFF, antingen digitalt eller boka för visning på Roxy.

Skolbio för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Skolbio är kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom Örebro kommun. Ni som besöker skolbion från en annan kommun betalar 30 kr per person.

Övriga verksamheter, exempelvis daglig verksamhet, vuxenutbildningar eller liknande verksamheter, är välkomna att kontakta oss med en förfrågan.

Boka Skolbio via länken nedan. Vänligen boka max en film per klass/grupp per termin.

Avbokning

Om ni inte kan komma på bokad tid måste ni avboka genom denna e-tjänst senast en vecka innan den bokade föreställningen.

Speciella önskemål

Vid speciella önskemål, kontakta oss på e-post skolbio.roxy@orebro.se eller telefon 019-21 60 90 , 019-21 60 92.

Senast uppdaterad:

Publicerad: