Skolbio: Mica

Filmen Mica utspelar sig i Marocko och handlar om en pojke som skickas iväg från sin familj på grund av svåra omständigheter. Filmen visas för årskurs 5 till 7.

En pojke och en flicka ligger i högt grönt gräs, sedda ovanifrån, och ler och pekar upp mot himlen.

En dag hämtas 10-åriga Mica av en vän till familjen. Pappans sjukdom gör att föräldrarna inte längre har råd att ha sin son hemma. Istället får han jobb som lärling i en tennisklubb, där barn från rika delar av Casablanca tränar.

Ett av barnen är ägarens son Omar, som brinner mer för att trycka ner Mica än att träna. När den fransk-marockanska tennisstjärnan Sophia anställs i klubben ser hon en kämparglöd hos Mica som de andra barnen saknar. Till skjulet där han är inhyst öppnas en dörr för Mica som kanske kan förändra livet.

Marocko, Frankrike 2020
Regi: Ismaël Ferroukhi
Språk: arabiska, franska, svensk text
Längd: 1 tim 43 min

Årskurs 5–7

  • Tema: Hållbar utveckling, hälsa och levnadsvanor, klasskillnader, ojämlikhet.
  • Filmhandledning
  • Visningsperiod: v.20 13–17 maj (mån-fre) kl. 9.15

Skolbio för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Skolbio är kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom Örebro kommun. Ni som besöker skolbion från en annan kommun betalar 30 kr per person.

Övriga verksamheter, exempelvis daglig verksamhet, vuxenutbildningar eller liknande verksamheter, är välkomna att kontakta oss med en förfrågan.

Boka Skolbio via länken nedan. Vänligen boka max en film per klass/grupp per termin.

Avbokning

Om ni inte kan komma på bokad tid måste ni avboka genom denna e-tjänst senast en vecka innan den bokade föreställningen.

Speciella önskemål

Vid speciella önskemål, kontakta oss på e-post skolbio.roxy@orebro.se eller telefon 019-21 60 90 , 019-21 60 92.

Senast uppdaterad:

Publicerad: