Skolbio: Juniors

Som en del i Nationell filmvecka för barn och unga visar vi långfilmen Juniors för årskurs 5 till 8.

Två killar sitter längst bak i en buss med andra barn som tittar på dem och riktar sina mobiler mot dem.

Av misstag rakar Patrick av Jordans hår. Jordans nyrakade huvud får hans spelcommunity att tro att han har cancer och små donationer rasslar in på hans konto.

När Playstationkonsolen går sönder gör Jordan och Patrick upp en plan för att ha råd med en ny – och i en video vädjar Jordan om donationer till en påhittad cancerbehandling.

Lögnen går snabbt överstyr och konsekvenserna blir större än någon kunnat ana. En dramatisk och humoristisk filmpärla om vänskap, orsak och verkan.

Frankrike 2023
Regi: Hugo Thomas
Språk: franska, svensk text
Längd: 1 tim 35 min

Årskurs 5–8

Nationell filmvecka äger rum v.12 runt om i hela Sverige. Då kan skolor visa filmer ur ett särskilt filmpaket från BUFF, antingen digitalt eller boka för visning på Roxy.

Skolbio för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Skolbio är kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom Örebro kommun. Ni som besöker skolbion från en annan kommun betalar 30 kr per person.

Övriga verksamheter, exempelvis daglig verksamhet, vuxenutbildningar eller liknande verksamheter, är välkomna att kontakta oss med en förfrågan.

Boka Skolbio via länken nedan. Vänligen boka max en film per klass/grupp per termin.

Avbokning

Om ni inte kan komma på bokad tid måste ni avboka genom denna e-tjänst senast en vecka innan den bokade föreställningen.

Speciella önskemål

Vid speciella önskemål, kontakta oss på e-post skolbio.roxy@orebro.se eller telefon 019-21 60 90 , 019-21 60 92.

Senast uppdaterad:

Publicerad: