Skolbio: Bill och hemliga Bolla

Den svenska tecknade filmen om syskonen Bill och Bolla handlar om att ha ett syskon som inte är som alla andra. Filmen visas för förskola och förskoleklass.

En pojke och en flicka ligger i högt grönt gräs, sedda ovanifrån, och ler och pekar upp mot himlen.

När Bill äntligen får en lillasyster är han en jättestolt storebror, men ibland ganska trött på barnaskriket. Lillasystern, Bolla, är pigg och glad, dansar, trallar och älskar att riva papper. Men efter ett tag märker familjen att något är på tok: Bolla känner inte igen någon, bryr sig inte om sällskap och svarar aldrig på tilltal.

Bill, mamma och pappa är mycket ledsna och alla, släkt, vänner och bekanta, deltar i sorgen – ända tills Bill upptäcker att Bolla själv inte är ledsen alls. Bill är stolt över att ha en syster som ”speciell, hemlig, sin egen sort”.

Sverige 2017
Regi: Jan Gissberg
Språk: svenskt tal, ingen text
Längd: 30 min

Förskola–förskoleklass

  • Tema: Människors lika värde, funktionsvariation, ordlek och rim.
  • Filmhandledning
  • Visningsperiod: v.9, 26 februari–1 mars (mån, ons, tors, fre) kl. 9.30

Skolbio för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Skolbio är kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom Örebro kommun. Ni som besöker skolbion från en annan kommun betalar 30 kr per person.

Övriga verksamheter, exempelvis daglig verksamhet, vuxenutbildningar eller liknande verksamheter, är välkomna att kontakta oss med en förfrågan.

Boka Skolbio via länken nedan. Vänligen boka max en film per klass/grupp per termin.

Avbokning

Om ni inte kan komma på bokad tid måste ni avboka genom denna e-tjänst senast en vecka innan den bokade föreställningen.

Speciella önskemål

Vid speciella önskemål, kontakta oss på e-post skolbio.roxy@orebro.se eller telefon 019-21 60 90 , 019-21 60 92.

Senast uppdaterad:

Publicerad: