Porträtt av en kvinna i brand

Céline Sciamma återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt och djuplodande kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.

Filmaffisch Porträtt av en kvinna i brand

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.

Céline Sciamma (Water Lilies, Un Certain Regard Cannes 2007; Tomboy, Jurypriset Berlin 2011; Girlhood, öppningsfilm Directors’ fortnight Cannes 2014; Mitt liv som zucchini, Directors’ fortnight Cannes 2016, Cesar Award för bästa manus) återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt och djuplodande kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.

Frankrike 2019
Romantiskt drama
Orginaltitel: Portrait de la jeune fille en feu
Regi: Céline Sciamma
Medverkande: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Valeria Golino
Längd: 119 minuter

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

onsdag 18 december

18:35

2

14 lediga platser

Köp biljett

Senast uppdaterad: 2 december 2019

Publicerad: 2 december 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?