Meny

Sjukhusskolan

Sjukhusskolan är en skola för alla barn och ungdomar som blir inlagda på sjukhus och fungerar som en bro till hemskolan samt ger eleverna kontinuitet i lärandet. Undervisningen vill också ge trygghet, bidra till elevens tillfrisknande och minska oro inför den fortsatta skolgången.

 

Arbetet anpassas efter elevernas förmåga och behov. Lektionerna kan ske enskilt eller i grupp. Rätten till undervisning regleras i skollagen, grundskoleförordningen och gymnasieförordningen.

Sjukhusskolan samarbetar med barnens ordinarie skola och följer så långt som möjligt deras planering. Undervisningen anpassas till barnets sjukdom. Eleverna har i första hand med sig eget material från sin hemskola. Vi arbetar för att eleverna till största delen ska göra samma skoluppgifter, som skolkamraterna gör.

På sjukhusskolan arbetar lärare som tillsammans med elever, föräldrar, hemskola och vårdpersonal utformar undervisningen så att den passar elevens behov så bra som möjligt.

Elever som går i sjukhusskolan är inskrivna på avd 5 på BUP, eller på avd 26, barnkliniken, eller har intensiv kontakt med vårdgivaren i form av behandling/utredning.

Undervisningen bedrivs i sjukhusskolans rum, som är i direkt anslutning till avd 5 eller avd 26.

Kontakt

Thomas Huss
thomas.huss@orebro.se

Nils Eriksson
nils.eriksson@orebro.se

Barbro Rosberg
barbro.rosberg@orebro.se

Senast uppdaterad: 24 april 2017

Publicerad: 26 januari 2016

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se