Meny

TNT – Natur- och teknikläger för tjejer

TNT är ett teknik- och naturläger för tjejer som går i årskurs 7 eller 8 och som gillar att skapa, bygga och experimentera tillsammans med andra.

Vad är TNT?

Under tre dagar får du testa 3D-printning, interaktivt skapande, bygga användbara elektriska prylar, kreativ programmering, design och formgivande och att laborera i vårt kemilabb. Du kommer själv att få välja vilka områden du vill testa. På TNT kan allt hända, med hjälp av tekniken är möjligheterna gränslösa! TNT står för teknik, natur och tjejer och lägret arrangeras av Komtek i Örebro. Det är våra engagerade teknikföretag i Örebro län som sponsrar lägret tillsammans med MUCF.

När är årets TNT?

Datum: 19-21 juni 2017
Tid: 9:30-15:30 (onsdag avslutar vi 16:00)

Hur anmäler jag mig TNT 2016?

Du anmäler dig via länken ovan. Sista anmälningsdag är 15 maj 2017. Efter anmälningsperioden är slut kommer du att få ett antagningsbesked som skickas hem till dig på posten.

Varför riktar sig TNT till tjejer?

Teknik är kul men i dagsläget är tjejer en minoritet på tekniska utbildningar i hela Sverige. Det vill vi ändra på! Genom att skapa ett teknikintresse hos unga tjejer är vårt mål att i framtiden se fler kvinnor inom den tekniska sektorn. Teknik är framtiden och finns precis överallt i vår vardag. Vi tar en smartphone som exempel. Någon måste designa skalet, en annan programmerar appar, en tredje utvecklar touch-funktionen och dessutom måste någon ha ett översiktligt ansvar över de olika delarna i processen. TNT finns till för att få dig mer intresserad av teknik och vad teknikens underbara värld kan innebära. Kanske blir du framtidens ingenjör!

Behöver jag ha några förkunskaper?

Nej. Du är lika välkommen vare sig du har gått på Komtek sedan tidigare eller om du aldrig över huvud taget sett en lödkolv. Kom som nybörjare eller expert! ALLA är välkomna!

Vilka är ledare?

Vi som är handledare på TNT arbetar sedan tidigare på Komtek och de flesta har gått som elever på Tullängsgymnasiet. För att du som deltagare ska trivas kommer du att tillhöra en grupp med en gruppledare som du kan vända dig till och som kommer finnas med under hela lägret. Några aktiviteter kommer ni att göra tillsammans i gruppen, kanske träffar du din framtida bästa vän här?

Vad kostar det?

Allt är gratis! Mat, fika, byggmaterial – allt ingår! Vi kommer bjuda på lunch och fika varje dag så att du inte går hungrig. Du får självklart ta med dina byggen hem.

Var är lägret och hur tar jag mig dit?

Vi kommer att hålla till i Komteks och Tullängsgymnasiets lokaler. Varje morgon samlas vi i Café Innova på Tullängsgymnasiet, Tullängsgatan 7 (Hus G).

Har du svårt att ta dig till lägret?
Du kan du ta dig till lägret genom att hoppa på vår TNT-buss som hämtar upp vid olika platser runt om i stan. Kl 8:00 startar rutten vid Svampen. Bussen fortsätter sedan och stannar vid busshållplatserna Vivalla Centrum-Varberga Centrum-Markbackens Centrum-Resecentrum-Komtek. Efter lägret tar bussen samma väg hem. Exakta busshållplatstider kommer att finnas med i antagningsbeskedet.

Vart vänder jag mig med frågor?

Vid frågor om lägret kan du maila till komtek@orebro.se eller ringa 019-21 65 86.

Senast uppdaterad: 3 april 2017

Publicerad: 13 maj 2016

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se